Oferte speciale

 

gratuitIn perioada urmatoare, pentru a veni in ajutorul d-voastra, in cadrul clinici se vor realiza ecografii abdominale gratuite.

Este important să reţineţi că, dacă aveţi o suspiciune de boală abdominală, ecografia poate să fie de extrem de utilă, deoarece facilitează diagnosticul, nu este dureroasă, se poate repeta fără riscuri, ori de câte ori este nevoie, şi nu foloseşte radiaţii. În general, la această metodă de explorare se apelează pentru depistarea anumitor probleme care pot să apară la ficat, colecist şi căi biliare, pancreas, rinichi, splină, prostată, ovare, uter.

Cum se pregăteste pacientul pentru ecografia abdominală? Pentru ecografia de ficat, colecist, splină şi pancreas să nu mâncaţi alimente cu un conţinut de grăsimi în seara precedentă examinării. Se indică repaus alimentar cu 4 – 6 ore înainte de ecografie, pentru a evita formarea de gaze în intestine (gazele ar putea interfera cu evaluarea organelor care sunt în spatele stomacului şi intestinelor). Pentru o ecografie renală nu este nevoie de nicio pregătire specială. Să beţi 3 – 4 pahare de lichid (de obicei suc fără gaz sau apă) cu o oră înainte de test, pentru a vă umple vezica urinară. Există contraindicaţii? Examenul ecografic nu are contraindicaţii şi este recomandabil să fie efectuat cel putin o dată pe an. Ecografia are un caracter nedăunator datorită faptului că emite ultrasunete şi, spre deosebire de radiografie sau computertomografie – explorări care folosesc raze X – aceasta nu are restricţii în folosire.

ecograf2[customcontact form=3]